Ons verhaal & Inspiratie

De geuren maken deel uit van de Collection de Grasse, genoemd naar de Provençaalse stad Grasse, die vlakbij de Middellandse Zee ligt. Deze stad staat bekend als de ‘wereldhoofdstad van de parfumerie’, vanwege de  expertise op het gebied van de kweek van aromatische planten en van extractie technieken. Ook staan de parfumeurs van Grasse erom bekend dat zij kostbare inheemse en uitheemse grondstoffen combineren om originele geuren te creëren.

Expertise van 35 jaar van Plantes & Parfums zijn slechts een weerspiegeling van persoonlijke ambities, een filosofie van hoogwaardig kwaliteit leveren met betrekking tot diepgewortelde waarden. Respect voor mens en natuur, Natuurlijke essentiële oliën en formules, met het oog op duurzaamheid.

Provence is een magisch uniek plaats in Frankrijk, geïnspireerd op het levendige bloemen boeket van sensaties en emoties, deze zijn geboren uit seizoenen.  Deze subtiele parfum opgebouwd uit top,- hart- en bassisnoten van de bloemen- en plantenextracten verspreidt zich langzaam door de ruimte waarvoor u ze gebruikt. U kunt iedere ruimte precies zo laten ruiken als u wilt: geef uw woonkamer bijvoorbeeld een frisse boost met een lichte fruitige bloemengeur. Of creëer een romantische sfeer met zachte warme houttonen. Ook in uw slaapkamer kunt u precies die sfeer creëren. Verfrissend, romantisch, knus of verleidelijk, met onze interieurparfums ruiken alle ruimtes heerlijk!
Ons product is een gelegenheid voor de zachtheid van onze natuur en het geluk van elk moment.


Natuurlijke Sojawas Geurkaarsen & Handcrème

De geurkaarsen van Plantes & Parfums zijn met liefde en vakmanschap gemaakt.

Die op traditionele wijze verwerkt zijn in ons fabriek in provence. Ze bestaan volledig uit natuurlijke Sojawas, paraffine-vrije en plantaardige ingrediënten, volledig biologische en daardoor geheel afbreekbaar, dus milieuvriendelijk, deze is daardoor tevens te gebruiken als handcrème of massageolie

De natuurlijke Sojawas staan verder bekend om zijn langere brandduur. De speciaal kaarsen walmen niet, branden tot 45% langer in vergelijkingg met paraffine kaarsen en hebben een betere geur-verspreiding.

Houd de lont van de kaars kort, ongeveer vijf mm, steek de kaars ook altijd voor langere tijd aan, minstens twee uur, zodat de etherische oliën tot hun recht komen en het parfum de tijd krijgt om zich door de ruimte te verspreiden.

Plantes & Parfums houdt van een persoonlijke benadering. Dus mocht je tips, vragen, suggesties of iets anders willen delen? Laat een bericht achter via onze website contact.

Geur beleving

De geuren van Plantes & Parfums drukken elke emotie uit van de dag, een uitnodiging voor een geïnspireerde innerlijke reis. Vind de perfecte geur voor je interieur, om onderscheid te maken tussen geuren wordt parfum onderverdeeld in geur type

  • Bloemige geuren worden als het meest vrouwelijke type parfum gezien. Deze worden geassocieerd met verleiding, romantiek en hartstocht.
  • Houtachtige & Kruidige parfums plaatsen de noten in de schijnwerpers. Zij zijn de diva’s die centraal staan in deze geur beleving, onmiskenbaar sensueel karakter, warm en koel.
  • Fruitige & Zoete geuren combineert aromatische componenten met vers fruit wat zorgt voor een frisse, sappige en exotische samenstelling.
  • Frisse geuren geven een energie boost en staan er om bekend zich snel te verspreiden naar jouw omgeving.
  • Poederige geuren zijn momenteel ontzettend populair, ze geven je een schoon en elegant gevoel. Lichte tonen van Bergamot en Musk geven een ontspannende werking.